Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.
 
 

Quinoa Alba (250gr)

Quinoa Alba (250gr)

Quinoa Alba (250gr)

PRODUCATOR: SANO VITA
Status: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 3 zile lucratoare

Apreciere: 3.7/7 (16 voturi)

8,00 Lei
Acest produs se afla in stocul furnizorului iar in cazul in care titlul a fost recent epuizat/delistat din stocul acestuia veti fi informat prin email si sms in maxim 3 zile lucratoare.

Descriere - Quinoa Alba (250gr)

Quinoa este numele unei cereale arhaice, originare din America de Sud, unde creşte la mari altitudini (şi la 4000 de m!). Boabele mici, relativ rotunde, de culoare alb-cenuşiu-gălbui, sunt foarte de hrănitoare şi foarte sănătoase, bogate in proteine şi, evident, lipsite de colesterol.

Numită de către incaşi chisaya mama (mama tuturor cerealelor), quinoa a fost adusă pe continentul european de către coloniştii spanioli, care o numeau hrană pentru indieni. Europenii nu au apreciat in mod deosebit această cereală şi i-au forţat pe băştinaşi să cultive o altă plantă indigenă, dar apreciată și pe batranul continent: porumbul.

Popularitatea quinoa este de dată recentă şi se datorează studiilor efectuate pe boabele de quinoa care au scos in evidenţă calităţile ei: foarte hrănitoare, benefică pentru sănătatea umană – in special pentru rinichi şi problemele sistemului circulator cauzate de colesterolul crescut, etc.

Boabele de quinoa reduc nivelul grăsimilor din singe

Quinoa face parte din familia cerealelor. Boabele de quinoa conţin proteine mai bune decit cele din carne. In plus, sunt o sursă extraordinară de calciu, asimilat mai uşor decit cel din lapte.

In boabele de quinoa se găsesc proteine mai uşor de digerat decit cele din carne, arată dr Gillian McKeith in volumul ''Hrană vie pentru sănătate. 12 super-alimente naturale pentru intărirea sănătăţii''.

Quinoa este incadrată in categoria superalimentelor, alături de seminţele de in, germeni, mei, lucernă, aloe vera, orz verde, pătrunjel, alge marine, ştevie, floarea-soarelui, alge sălbatice verzi-albastre. Quinoa era un aliment de bază al vechilor incaşi, care o numeau ''cereala-mama''. ''Boabele de quinoa sint nişte sfere mici, galbene şi turtite, avind un diametru de la aproximativ 1,5 pină la 2 mm. Se prepară intr-un mod asemănător orezului, dar timpul de preparare se reduce aproape la jumătate. Prin preparare, boabele de quinoa cresc in volum de aproximativ patru ori'', notează dr Gillian McKeith.

RINICHI. Specialistul le recomandă mamelor să inlocuiască budinca de ovăz pe care o dau copiilor cu budincă de quinoa. Această cereală intăreşte rinichii. Forţa rinichilor copilului ii influenţează creşterea, dezvoltarea şi capacitatea de a invăţa. Dr Gillian McKeith enumeră şi alte beneficii ale consumului de quinoa, datorate tot stimulării funcţiei renale: ''Auzul bun, respiraţia sănătoasă, starea părului, lipsa problemelor urinare, producerea măduvei osoase, funcţionarea creierului, ambiţia de a reuşi in viaţă, dinţii şi oasele puternice, toate depind de buna funcţionare a rinichilor''.

Deşi nivelul proteic al boabelor de quinoa este comparabil sau il depăşeşte pe cel al multor tipuri de carne, această formă de proteină vegetală nu produce colesterol sau o rigidizare a arterelor. Mai mult, quinoa reduce cantitatea de grăsimi din singe şi previne formarea plăcilor de aterom, reducind riscul de atac de cord. Consumul frecvent de quinoa, in special sub formă de germeni, scade riscul problemelor cardiace. Quinoa este un aliment care poate fi servit in multe feluri: cereale calde, budincă, cereale adăugate in salate, in supe şi tocăniţe.

Vitamine
Boabele de quinoa sunt bogate in vitaminele A, C, D, E, K şi vitamine din grupa B-urilor. De asemenea, sint o sursă bună de fier, calciu, crom, cupru, fluor, iod, magneziu, potasiu, seleniu, zinc. Datorită vitaminelor şi mineralelor, quinoa stimulează sistemul imunitar. De asemenea, boabele de quinoa incolţite sint recomandate pentru tratarea tulburărilor cauzate de ficatul leneş: oboseală, alergii, balonare, indigestie cronică, puls slab. ''Quinoa conţine mai mult calciu decit laptele, ajungind astfel la intărirea scheletului, a oaselor şi cartilajelor. Astfel, quinoa poate fi un bun factor de protecţie impotriva artritei, degradării oaselor, malabsorbţiei calciului şi a altor dereglări similare'', arată dr Gillian McKeith in volumul ''Hrană vie pentru sănătate''.

Utilizare: Quinoa se prepară prin fierberea şi, mai rar, prin prăjire şi poate fi utilizată in preparate culinare, asemeni orezului, in budinci, pilafuri, risotto, salate, etc. Spre deosebire de orez, quinoa are insă un conţinut de amidon redus şi, din acest motiv, după fierbere rezultă un preparat afanat, mult mai puţin lipicios/cleios.

Ca regulă generală, quinoa se fierbe in apă cu puţină sare sau, şi mai bine, in supă de carne sau legume timp de 15-20 de minute, acoperit, la foc mic. După fierbere, vasul se ia de pe foc şi se lasă acoperit pentru ca quinoa să absoarbă tot lichidul. Quinoa se fierbe, asemeni orezului in proporţii de 1 la 2, sau la 3 părţi (quinoa/lichid): 1 cană de quinoa la 2 sau 3 căni de supă. Quinoa se adăugă, amestecand, in lichidul de fierbere.

Quinoa işi măreşte volumul prin fierbe la pană de 4 ori.

Asemeni orezului, quinoa se spală in cateva ape reci inainte de utilizare.


Date nutriționale quinoa (100g)
: Calorii 1,539 kJ (368 kcal), Carbohidraţi 64 g, Amidon 52 g, Fibre 7 g, Grăsimi 6 g, Grăsimi nesaturate 3.3 g, Proteine 14 g, Apă 13 g, Vitamina B10.36 mg, (28%), Vitamina B2 0.32 mg (21%), Vitamin B6 0.5 mg (38%), Vitamina B9 184 μg (46%), Vitamina E 2.4 mg (16%), Fier 4.6 mg (37%), Magneziu 197 mg (53%), Fosfor 457 mg (65%), Zinc 3.1 mg (31%).

Prezentare:
500 gr



Alte produse naturiste de la SANO VITA

Clientii care au cumparat acest produs au mai achizitionat

Nu exista comentarii referitoare la acest produs.